Zaproszone osoby: 14 Pomogła: 21 razy Posty: 3355 Skąd: z Winogron
Od 2 tygodni wre na Blachowni praca brukarzy - zmieniają nowe, chodniki z kostki na nowsze chodniki z kostki
Nic nie mam do Blach, fajnie, że sobie załatwili nowe chodniki i wybronili ścieżkę rowerową do Sławęcic ale trochę to mnie to dziwi, gdy spojrzy się na centrum miasta i zobaczy płyty chodnikowe z lat 70-80
dopowiem jeszcze, że ulicę te prace zniszczyły totalnie, a idzie zima więc jak zwykle asfalt się będzie kładło na ubitą zmrożoną ziemię jakie to polskie...
Zaproszone osoby: 14 Pomogła: 21 razy Posty: 3355 Skąd: z Winogron
poszerzyli chodnik o pól metra nie dzieląc kolorem na ścieżkę i chodnik
równie dobrze mogli postawić na początki i końcu wcześniej istniejącego chodnika znaki "ścieżka rowerowa" bez przekładania kostki - tym chodnikiem rzadko kto chodzi, a kasa byłaby zaoszczędzona, bo kostka na tym chodniku była nowa
lepiej by się skupili na podjazdach i łączeniach tej " ścieżki rowerowej" z pozostałą częścią chodników - bo potworzyli wąskie gardła
Ale są jakiekolwiek znaki świadczące by to był ciąg pieszo-rowerowy?
Muszę tam w czwartek albo piątek rano przed rozmowami w UM pojechać i zobaczyć - być może będzie kolejny punkt do opieprzenia władz miasta.
Sens rozmów jest zawsze. Media się nimi interesują i przynajmniej będzie można w nich trąbić jak jest fatalnie.
Obejrzałem na Google Street Viev najnowszą ścieżkę w mieście (oddana już za kadencji Wantuły!) - na ul. Energetyków. Jak zwykle - szału nie ma, zrobiona z kostki, wąska, razem z chodnikiem... Nie ma się czym chwalić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum